Jesteś tutaj:  Do domu  /   Spiżarnia GACA Fit HOTEL

Spiżarnia GACA Fit HOTEL

Spiżarnia GACA Fit HOTEL

W połowie listopada 2016r. z inicjatywy Konrada Gacy, GACA Fit HOTEL otworzył Spiżarnię, oferującą wyjątkowo smaczne i zdrowe produkty, przygotowywane z najwyższej jakości warzyw i owoców, uprawianych na nadwiślańskich czystych ekologicznie terenach.

KODAK Digital Still Camera

W Spiżarni dostępne są obecnie następujące produkty:

Powidła bez dodatku cukru: śliwkowe, jabłkowe, truskawkowo-jabłkowe oraz powidła z czarnych porzeczek i jabłek.

Przetwory warzywne: pasta z chili oraz ketchup bez dodatku soli i cukru.

KODAK Digital Still Camera

Czym wyróżniają się nasze produkty? W ich składzie nie ma konserwantów, barwników i sztucznych aromatów, ani innych dodatków chemicznych. Produkty te są konserwowane wyłącznie termicznie (pasteryzowane), więc po otwarciu należy przechowywać je w lodówce i dość szybko spożyć. Jesteśmy świadomi ich niewątpliwych walorów zdrowotnych i smakowych, dlatego produktów ze Spiżarni używamy do dań i deserów w hotelowej restauracji.

Ponieważ do naszych powideł nie są dodawane żadne zagęstniki, każdy ich rodzaj ma nieco inną konsystencję, w zależności od tego, ile pektyny zawiera w sobie dany owoc i jak zachowuje się podczas gotowania. W czasie przygotowywania powideł owoce podgrzewane są w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych, gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C), dzięki czemu tracą mniej witamin niż w przetworach wykonywanych w warunkach domowych. W trakcie tego procesu owoce nasycają się swoim własnym cukrem zachowując kolor, aromat i odpowiednią konsystencję.

KODAK Digital Still Camera

Ketchup z naszej Spiżarni wytwarzany jest z przetartych pomidorów a nie koncentratu. Świeże pomidory są gotowane, przecierane i zagęszczane w wyparkach. Do masy pomidorowej dodawane są jeszcze przyprawy i ketchup jest gotowy.

Pasta z chili to produkt dla amatorów ostrych smaków. Nasza pasta to świeża, przetarta i zapastryzowana papryka chili, która po przetworzeniu zachowuje swój naturalny smak. Jest bardzo ostra, wręcz paląca. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do wszystkich dań, które mają być pikantne, jak również jako dodatek do marynat.

Przetwory do Spiżarni GACA Fit HOTEL produkuje firma Krokus z Pająkowa – rodzinny zakład przetwórstwa owoców i warzyw, działający od 1993r., lider w swojej branży. Krokus jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Produkty Krokusa polecane są przez francuski przewodnik kulinarny „Le Guide de Gourmands” oraz Slow Food Polska.