Jesteś tutaj:  Do domu  /   Przepisy  /   Pudding jaglany z jabłkiem

Pudding jaglany z jabłkiem

Pudding jaglany z jabłkiem

Komentarze są wyłączoneMarzec 2, 2017  ·  w Przepisy

Składniki:

  • kasza jaglana 0,5 szklanki
  • mleko 2%, 1,5 szklanki
  • laska wanillii, 1 szt.
  • słodkie jabłko, 1 szt.
  • orzechy włoskie, 20 g

Wykonanie:

Kaszę przelewamy wrzątkiem i gotujemy na 1 szklance mleka. Po ugotowaniu mieszamy ją z poszatkowanym jabłkiem i zmielonymi orzechami. Laskę wanilii przekrawamy na pół i wyciągamy nasiona. Dodajemy je do kaszy, dolewamy pozostałe mleko i rozdrabniamy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
 
Tak przygotowany pudding przekładamy do miseczek.

 

Smacznego!

0