Jesteś tutaj:  Do domu  /   Przepisy  /   Filet z kurczaka w jogurcie naturalnym z salsą paprykowo-gruszkową

Filet z kurczaka w jogurcie naturalnym z salsą paprykowo-gruszkową

Filet z kurczaka w jogurcie naturalnym z salsą paprykowo-gruszkową

Komentarze są wyłączoneListopad 22, 2016  ·  w Przepisy

Składniki:

  • Filet z kurczaka, 180 g
  • Jogurt naturalny, 100 g
  • Posiekana mięta, 0,5 łyżeczki
  • Tymianek, 0,5 łyżeczki
  • Papryka czerwona, 1 szt.
  • Gruszka, 2 szt.
  • Pieprz młotkowany do smaku
1_przepis

Jogurt mieszamy z ziołami i pieprzem. Marynujemy w nim filet i wkładamy go na noc do lodówki. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy wraz z papryką w kostkę. Przekładamy gruszki oraz paprykę na suchą patelnię i podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż papryka zmięknie. Doprawimy pieprzem. Pierś grillujemy na patelni grillowej wyłożonej papierem do pieczenia. Na talerz wykładamy salsę, a na nią kurczaka.
Smacznego!

 

3