Jesteś tutaj:  Do domu  /   Przepisy  /   Czosnkowe toffi, prażone orzechy, tagiatelle warzywne

Czosnkowe toffi, prażone orzechy, tagiatelle warzywne

Czosnkowe toffi, prażone orzechy, tagiatelle warzywne

Komentarze są wyłączoneMarzec 10, 2017  ·  w Przepisy

Składniki:

  • Płatki kukurydziane, 50 g
  • Rodzynki, 15 g
  • Olej rzepakowy 100g
  • Miód lipowy 100g
  • Ząbek czosnku
  • Pół szklanki octu jabłkowego
  • 300g orzechów włoskich prażonych
  • 30g płatków kukurydzianych
  • 100g marchwi czarnej i pomarańczowej
  • Ser regionalny z Mlecznej drogi 80g
  • Sałata strzępista 2 liście

Przygotowanie i wykonanie:

Miodowo-czosnkowe toffi: czosnek należy zrumienić na suchej patelni ok. 40sekund, zalać olejem rzepakowym i zrumienić na złoty kolor. Patelnię zdejmujemy z ognia, blendujemy i dodajemy miód.
 
Orzechy prażone: orzechy prażymy w 200 stopniach przez ok.6minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi.
 
Marchew kroimy obieraczką wzdłuż warzywa tak żeby powstały nam paski, tzw. „warzywne tagiatelle”.
 
Pokrojoną marchew układamy naprzemiennie z serem i z czosnkowym toffi. Na koniec posypujemy danie prażonymi orzechami. Dekorujemy listkiem sałaty strzępiastej.

 

Smacznego!

0