Jesteś tutaj:  Do domu  /   Przepisy  /   Czekoladowe ciasto na cukinii z Ganaszem z gorzkiej czekolady

Czekoladowe ciasto na cukinii z Ganaszem z gorzkiej czekolady

Czekoladowe ciasto na cukinii z Ganaszem  z gorzkiej czekolady

Komentarze są wyłączoneMarzec 15, 2017  ·  w Przepisy

Składniki:

  • Cukinia 200g
  • Jajka 3 sztuki
  • Cukier brzozowy 250g
  • Mąka orkiszowa 300g
  • Kakao 60g
  • Proszek do pieczenia 7g
  • Soda 4g
  • Jogurt 250g
  • Gorzka czekolada 50g
  • Masło 20 g
  • Laska wanili
  • Powidła bez dodatku cukru Spiżarnia GACA Fit HOTEL (dowolny smak, my wybieramy śliwkowe)

Przygotowanie i wykonanie:

Oddzielamy żółtka od białek. Cukinię ścieramy na tarce. Masło rozpuszczamy z czekoladą. Resztę składników mieszamy razem, na koniec dodajemy ubite białka i pieczemy przez 40 minut w 165 stopniach. Po upieczeniu ciasta i wystudzeniu przecinamy je na pół i smarujemy konfiturą.
 
Możemy podawać ciasto pokrojone w trójkąty i posypane pestkami granatu.

 

Smacznego!

0